×
Tom Malmros

Tom Malmros

Outro & Scandinavian Sync

Jag driver Outro (management) och Scandinavian Sync.

Vart är du baserad?

Stockholm, Sverige

Var jobbar du? Vad gör du?

Jag driver Outro (management) och Scandinavian Sync. Jag är manager åt artister som Alice Boman och El Perro del Mar, arbetar med synk, är musiker och producent.

Vad lyssnar du på?

På sistone har jag lyssnat på CDs från 90- och 00-talet som jag hittade när jag flyttade för ett tag sen. Jag stack ner handen i CDlådan som inte öppnats på 100 år och hittade The Bear Quartet, Bob Hund, Ride, Madonna, Grandaddy osv. Så bra! Annars har jag lyssnat mycket på tex Aldous Harding, Joni Mitchell, Big Thief och Nick Cave på sistone.

Hur upptäcker du ny musik?

Vänner och kollegor skickar musik till mig. Jag får också väldigt mycket osläppt musik skickat till mig via tex Soundcloud. Jag följer labels som jag gillar och läser bloggar.

Vilka format lyssnar du vanligtvis på? LP, CD, kassett, digitalt, streamingtjänster? Varför?

Mest streaming. För att det är enklast och att jag alltid har min dator eller telefon i närheten. Som jag nämnde tidigare så har jag lyssnat mycket på mina gamla CDs på senaste. Det är ett annat sätt att lyssna på och jag gillar det verkligen! Måste skaffa CD-spelare till bilen igen.

Var lyssnar du mest på musik?

Förmodligen på jobbet, på tunnelbanan och när jag går. När jag lagar mat. Nästan alltid i hörlurar. Älskar hörlurar! Vi har tre stereos hemma. En i vardagsrummet, en mindre i köket och monitorer i vår hemmastudio.

Hur hittar du och lyssnar på musik före release?

Får massor av Soundcloud-, Dropbox- och Box-länkar skickade till mig med osläppt musik. Jag delar kontor med Aloaded, ett nytt Stockholmsbaserat distributionsbolag, så kontoret är fullt av outgiven musik.

Vilka är dina frustrationer med att lyssna på musik digitalt? Några fördelar?

Det blir lätt att musiken hamnar i bakgrunden när jag lyssnar digitalt. Mer som att lyssna på radio.
Att lyssna på CD och vinyl är ett aktivt val och lite som en cermoni. Det kan jag verkligen sakna ibland och försöker tvinga mig att välja fysiska format.

Hur håller du reda på allt du lyssnar på?

Om jag verkligen gillar något så glömmer jag inte det eftersom jag aldrig slutar lyssna på det. Jag har spellistor på Spotify för vinter, vår, sommar & höst där jag sparar saker jag gillar. Hösten 2018 var fantastisk.

Tipsar du andra människor om ny musik? På vilket sätt?

Ja, men mest människor jag arbetar med. Jag skickar länkar till videos jag gillar eller streaminglänkar.

Något du vill ”marknadsföra”?

Ja! Alice Boman har släppt några fantastiska singlar i år och släpper sitt debutalbum ’Dream On’ den 17e januari. El Perro del Mar släppte nyligen en fantastisk version av The Cryin Shames låt ’Please stay’. Hon arbetar på ett nytt album som kommer att premiäras på hennes Dramatenföreställning i höst. Fyra kvällar i november och december. Big Fox ska äntligen släppa sitt album ”See how the light falls” nästa år. Tanken var att det skulle släppas 2018, men vi fick skjuta upp det på grund av sjukdom. Kavi Kwai släppte sin debutsingel ”False Impressions” nyligen och jobbar på ett album. Fantastisk musik! Släpptes på Opening, som jag driver ihop med min kollega Henric Claesson och Kalle Lundgren Smith från agenturen Pitch & Smith. Här är en spellista med artister knutna till Outro och Opening, lyssna gärna.

Related Interviews